HDZ se sjednicom Središnjeg odbora priprema za izbore



VIŠE od 700 članova HDZ-a dobilo je poziv na proširenu sjednicu Središnjeg odbora stranke, koja se održava na Zagrebačkom velesajmu. U kongresnoj dvorani Globus okupilo se oko 500 članova vladajuće stranke. Nakon ovog sastanka i premijerkine samohvale na pressici održanoj u srijedu, možemo sa sigurnošću zaključiti da je HDZ krenuo u predizbornu kampanju.

Uoči sjednice Središnjeg odbora Jadranka Kosor nazočila je i sjednici Nacionalnog vijeća HDZ-a. Iako sjednica nije bila otvorena za novinare, neslužbeno se može čuti kako govora o unutarstranačkim izborima nije bilo, te da se izbori unutar HDZ-a vjerojatno ni neće održavati prije idućih parlamentarnih izbora. Nakon konzultacija kod Ive Josipovića postalo je sasvim jasno da se HDZ nada kako će izbore odgoditi do kraja godine. No, ne mora značiti da će im to poći za rukom, s obzirom da i među njihovim koalicijskim partnerima ima onih koji izbore žele najkasnije na jesen.

Današnje okupljanje na Velesajmu druga je sjednica Središnjeg odbora HDZ-a otkad je Jadranka Kosor na vlasti. Tema prve sjednice bila je gospodarska situacija u državi, dok je svrha današnje sjednice isključivo motivacija članova u sklopu pripreme za izbore.

Pročitajte više