HDZ-ovac Lučić: Srušit ćemo Oreškovića, presložiti Vladu i provesti program s IFO instituta

Foto: FAH

HDZ-OV Franjo Lucić na saborskom je hodniku novinarima otkrio da bi rasprava o opozivu premijera Oreškovića mogla trajati do 20 ili 21 sat. Okrio je što u toj stranci misle o obraćanju Oreškovića u kojem je rekao da bi pad ove Vlade značio da su prevladali osobni interesi, ciljajući na predsjednika HDZ-a Karamarka.

"Orešković je pokazao pravo lice"

"Premijer je danas okrivio HDZ koji ga je i doveo da bude premijer u Hrvatskoj i doista je pokazao pravo lice. HDZ to nikada nije mogao pretpostaviti da bi se moglo dogoditi, mi se ne slažemo ni s Oreškovićem da je kriv naš predsjednik Karamarko ni s Povjerenstvom za sprječavanje sukoba interesa. U četiri godine se nikad nije pokrenula ovakva hajka protiv SDP-a kao protiv HDZ-a i našeg predsjednika", rekao je Lucić.

Novinare je zanimalo s čime se HDZ ne slaže u odluci Povjerenstva.

J"a vas pitam na kojoj je to sjednici Karamarko rekao to što mu se spočitava. To je bilo u kuloarima i njegove su riječi zloupotrebljene. Karamarkov stav o MOL-u je njegov osobni,a ne HDZ-ov, naša tijela nisu nikad o tome raspravljala. To je samo debata, HDZ ima svoja tijela, nikada pojedini ljudi ne bi donosili takve odluke, to je samo pojedino mišljenje", uvjeravao je Lucić.

Na pitanje hoće li preslagivanje uspjeti ili će se prije raspustiti Sabor, rekao je da je uvjeren da će uspjeti.

"Mi ćemo presložiti novu vladajuću većinu, to je u interesu HDZ-a i našeg programa s IFO instituta.  Novi izborima bi samo gubili, situacija bi bila u potpunosti ista i sve bi bilo paralizirano."

Pročitajte više