Herman: Nema "kritične mase" za raspuštanje skupštine

PREDSJEDNIK osječkobaranjske organizacije Libre i Udruge "Hrast" Vilim Herman izjavio je danas kako ostavlja mogućnost aktiviranja svoga mandata u Skupštini Osječkobaranjske županije, ali da za sada to ne drži nužnim.

Nakon što je ostavke na svoje vijećničke mandate jučer podnijelo 18 vijećnika HDZ-a i četiri vijećnika HSLS-a, a danas su to najavila i četiri vijećnika HSP-a, HSS je najavio da će umjesto vijećnika Stjepana Roba, koji je prešao u HDZ i također podnio ostavku na svoj mandat, imenovati novoga vijećnika.

Herman je u izjavi za Hinu kazao kako bi imenovanje novoga HSS-ova vijećnika što je, kako tvrdi, zakonski utemeljeno, vladajućoj koaliciji SDP/LS/HSS-u, osiguralo potrebnu većinu od 26 vijećnika, pa aktiviranje svoga mandata za sada ne smatra nužnim. Ističe kako se ostavkom HSS-ova vijećnika koji je prešao u HDZ "otvara mogućnost da ga stranka koja ga je stavljala na listu zamijeni drugim vijećnikom, jer postoji činjenica ostavke".

"Činjenica da je HSS-ov vijećnik prešao u HDZ značila bi nešto da on nije podnio ostavku, jer bi u tom slučaju bio aktivni vijećnik HDZ-a, a budući da je podnio ostavku, HSS ga po zakonu može zamijeniti", smatra Herman, ocijenivši kako u tom slučaju "više nema kritične mase za raspuštanje Skupštine".

(Hina) ivuč mć

Pročitajte više