HIDO BIŠĆEVIĆ SE SUSREO S JANOM GRAULSOM

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske Hido Bišćević susreo se u srijedu u Zagrebu s glavnim tajnikom u belgijskom ministarstvu vanjskih poslova Janom Graulsom s kojim je razgovarao o europskoj perspektivi RH, predstojećem sastanku Europskog vijeća, te suradnji zemalja u regiji.

Kako je priopćilo Ministarstvo vanjskih poslova, Bišćević je upoznao svojega gosta s aktualnim vanjskopolitičkim aktivnostima i prioritetima hrvatske Vlade u narednom razdoblju.

Grauls je čestitao hrvatskoj strani na dosadašnjim dostignućima u postupku približavanja Europskoj uniji, iskazavši uvjerenje u pozitivnu odluku Europskog vijeća na sastanku 17. i 18. lipnja o kandidaturi i početku pregovora Hrvatske s Europskom unijom.

Naročito važnom Grauls smatra konzistentnu politiku suradnje u regiji koju je Europska unija i očekivala od Hrvatske, zemlje s tako jasno izraženim europskim aspiracijama. U tom kontekstu, on je potvrdio potporu Kraljevine Belgije Republici Hrvatskoj, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xpp ymaš

Pročitajte više