HND otvara natječaj za najbolje novinarske radove

HRVATSKO novinarsko društvo (HND) od četvrtka, 2. veljače otvara natječaj za najbolje novinarske radove za 2005. godinu.

HND dodjeljuje nagradu za životno djelo "Otokar Keršovani", nagradu "Novinar godine", nagrade za najzapaženije novinarske radove "Marija Jurić-Zagorka", nagradu za unapređivanje novinarskog izraza, nagradu za snimateljski prilog "Žarko Kaić" i nagradu za novinsku fotografiju "Nikša Antonini".

Nagrade za najzapaženije novinarske radove dodjeljuju se u sedam kategorija i to za vijest-izvještaj, za reportažu, zatim za intervju ili razgovor, komentar ili kolumnu, istraživačko novinarstvo, za najbolje uređenu rubriku - emisiju, te za novinarsku karikaturu, ilustraciju i foto-montažu.

Pravo kandidiranja, odnosno predlaganja kandidata za nagrade imaju svi profesionalni novinari, ogranci, zborovi i županijska vijeća te izborna i radna tijela HND-a.

Kandidati su dužni priložiti radove objavljene u novinama, odnosno kasete snimljenih i objavljenih radijskih i televizijskih priloga i emisija, a fotoreporteri osim dokaza o objavljenoj fotografiji i fotografiju veličine 18 puta 24 centimetara ili kolor dijapozitive.

Radovi i prijave za natječaj šalju se Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu. Rok za prijavu je do 28. veljače.

Pročitajte više