HNS napustio vladajuću koaliciju u Šibeniku

HRVATSKA narodna stranka (HNS) istupila je iz vladajuće koalicijske vlasti koju je u Šibeniku obnašala sa SDP-om i HSS-om, zbog toga što je, kako se navodi u današnjem priopćenju za javnost, već odavno nezadovoljna odnosima među koalicijskim partnerima.

HNS-ovci podsjećaju da je koalicijska vlast u gradu Šibeniku, otkako ju je lani napustila Nezavisna lista Ivana Medića, u Gradskom vijeću izgubila većinu. Od SDP-a i HSS-a tražili su da se u Gradsko poglavarstvo kooptiraju novi vijećnici kako bi se osigurala izgubljena većina, na što im je odgovoreno da je 13. glas u Gradskom vijeću koji nedostaje za sigurno prihvaćanje odluka osiguran iako taj vijećnik ne želi ući u izvršnu vlast, navodi se među ostalim u priopćenju.

HNS je koaliciju napustio nakon što njihov kandidat za dogradonačelnika Stipe Tomičić na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nije dobio potrebnu većinu od trinaest glasova. Vladajuću koaliciju, uz njihovih jedanaest vijećnika u Gradskom vijeću, podržala je i jedna nezavisna vijećnica, dok je drugi nezavisni vijećnik, čiji je 13. glas odlučujući, bio suzdržan.

HNS koji od danas više nije u koaliciji ima dva vijećnika u Gradskom vijeću te dva člana Poglavarstva grada Šibenika, a iz njihovih je redova i potpredsjednik Gradskog vijeća.

Pročitajte više