Holy: Mi nećemo u Vladu, pregovarat ćemo samo ako će o tome ovisiti da idemo na nove izbore

Foto: FAH

MIRELY HOLY za Dnevnik Nove TV govorila je o tome s kakvim će programom ORaG izaći pred birače, ali i s kim je stranka nakon izbora spremna surađivati.

"Smatramo da nema apsolutno nikave mogućnosti za poboljšanje stanja u Hrvatskoj ukoliko se ne provedu tri ključne reforme. To je reforma javne uprave, s time je povezana i reforma teritorijalnog ustroja. Mi se zalažemo za ukidanje županija, formiranje regija i drastično smanjenje broja jedinica lokalne samouprave. Mi smatramo da bi optimalan broj bio maksimalno 150 - 150 jedinica lokalne samouprave. Znači tu su i gradovi. Mi predlažemo 50 gradova sa sadašnjih 127 i jedno stotinjak općina", kazala je Holy.

Ne žele mjesto u Vladi

Komentirala je i pad rejtinga njezine stranke, kazavši da je oduvijek bila rezervirana prema rezultatima anketa. "Mi smo dvije godine radili jako puno na programu. Predstavili smo 40 različitih programskih dokumenata, otvarali javnu raspravu o njima. Mislim da građani još tek trebaju ustvari shvatiti što znači biti programska stranka u Hrvatskoj", kaže Holy.

Na upit kome će se prikloniti u slučaju da o njima ovisi sastavljanje nove Vlade i pod kojim uvjetima su spremni s SDP-om ići u koaliciju, Holy kaže: Mi smo rekli nećemo koalirati niti prije izbora niti poslije izbora. Ja ću tu podsjetiti da je nama lijeva opcija nudila suradnju, mi smo odbili tu suradnju. Mi smo spremni u slučaju da će samo o nama ovisiti da idemo na nove izbore sjesti za stol s lijevom opcijom i inzistirati na provedbi programa i politika bez kojih nije moguća promjena", kazala je.

Dodala je i da nitko iz ORaH-a ne bi išao u Vladu već da bi iz parlamenta kontrolirali poštuje li se program.

 

Pročitajte više