Hruškar: Kosor me pritišće otkad sam zatražila objavu Registra branitelja

"NEĆU odustati od objave Registra hrvatskih branitelja, a objava podataka članova Udruge naći ce se uskoro na internetu", istaknula je danas na konferenciji za novinare prva žena Nezavisnih dragovoljaca Slavica Hruškar dodajući kako je pod pritiskom potpredsjednice Vlade i ministrice branitelja Jadranke Kosor, te je zbog toga pozvala predsjednika Mesića i premijera Sanadera da je zaštite.

"Onog trenutka kada sam pokrenula inicijativu za objavljivanje Registra hrvatskih branitelja počele su anonimne dojave pojedinim novinarima vezane uz mene, kao i pritisci na članove naše udruge i mene osobno", izjavila je Hruškar dodajući kako potpredsjednica Kosor radi razdor među braniteljima, te da je gora i od bivšeg ministra Ivice Pančića.

"Tu nije kraj jer mi je zabranjen ulaz u Ministarstvo branitelja i to bez prethodne najave iako sam članica Povjerenstva za dodjelu stipendija u Fondu hrvatskih branitelja", navodi Hruškar te dodaje kako postoji "geneza" njenog sukoba s Kosor upravo zbog Povjerenstva. 

"Prekinula sam rad Povjerenstva jer je ministrica Kosor iz natječaja za dobivanje stipendija izbrisala djecu poginulih hrvatskih branitelja", istaknula je Hruškar pojašnjavajući kako se prema natječaju za stipendije nisu mogla natjecati djeca poginulih hrvatskih branitelja koja dobivaju mirovinu veću od 2000 kuna. "To je nedopustivo i predstavlja povredu prava 100-tinjak takve djece", zaključila je Hruškar na kraju.

I.Ć.
Foto: Index

Pročitajte više