Hrvatska jutros jedna od najhladnijih europskih zemalja

S PROSJEČNIM temperaturima u unutrašnjosti od oko 15 stupnjeva ispod ništice Hrvatska je jutros bila jedna od najhladnijih europskih zemalja.

Tako je jutros u 6 sati čak 16 stupnjeva ispod nule zabilježeno u Daruvaru, Krapini i Varaždinu, minus 15 u Gospiću, Križevcima, Ogulinu i Slavonskom Brodu, dok je u Bjelovaru, Novoj Gradišci, Županji, Karlovcu, Osijeku i Zagrebu izmjereno 14 stupnjeva ispod ništice.

I na velikom dijelu Jadrana, osim na krajnjem jugu, također su izmjerene temperature ispod nule. U Malinskoj je zabilježeno minus 8 stupnjeva Celzijevih, u Puli minus 7, u Rijeci minus 6, na Malom Lošinju minus 2, na Hvaru i u Splitu minus 1, dok je u Dubrovniku bio 1 stupanj iznad nule.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, hladnije nego u Hrvatskoj jutros je bilo jedino u Grazu (minus 17), Kijevu (minus 19) i u Varšavi (minus 20).

Budući da anticiklona nad ovim područjem slabi, meteorolozi najavljuju da će dnevne temperature u Hrvatskoj danas biti ipak više nego jučer. S dolaskom frontalnog poremećaja sutra će, a posebno za vikend, biti još toplije.

Izrazito niske temperature jutros nisu izazvale veće teškoće u prometu. Željeznički i autobusni promet u Hrvatskoj odvijaju se redovno, dok su svi zrakoplovi iz Zagreba poletjeli na vrijeme.

Pročitajte više