Hrvatskom vojnom policajcu u Kabulu ukradena strojnica

MINISTARSTVO obrane potvrdilo je danas medijske napise da se protiv hrvatskog vojnog policajca, koji se nalazi u mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu, vodi istraga zbog sumnje da mu je, zbog nesavjesnog čuvanja i rukovanja, ukradena strojnica tipa "mini Ero".

Ministarstvo je priopćilo da je 4. studenog prošle godine pripadniku 6. kontigenta Vojne policije M.Š. ukradena strojnica koju je osobno zadužio, te da su vojni policajci s njim obavili obavijesni razgovor i utvrdili da je oružje nestalo zbog njegovog nesavjesnog čuvanja i rukovanja unutar vojnog kampa u Kabulu.

Protiv M.Š. podnijeta je kaznena prijava zagrebačkom Županijskom odvjetništvu zbog nepropisnog i nesavjesnog odnosa prema povjerenom oružju na štetu Ministarstva, a kaznena prijava podnijeta je i protiv nepoznatog počinitelja ili više njih zbog krađe oružja ili dijela borbenog sredstva, kažu u Ministarstvu obrane.

"Večernji list" danas piše da spomenutom vojnom policajcu, zbog gubitka osobnog naoružanja, prijeti novčana ili čak zatvorska kazna do godine dana, a kao najvjerojatnija sankcija spominje se novčana nadoknada ukradenog oružja te stegovni postupak.

Pročitajte više