"Hrvatsku renesansu" do sada vidjelo više od 2500 posjetitelja

Izložba "Hrvatska renesansa", koja je prije dvadesetak dana otvorena u Galeriji Klovićevih dvora, pobudila je veliko zanimanje domaće i strane publike te ju je do sada pogledalo više od 2500 posjetitelja.

Ta izložba, nastala u suradnji s francuskim Udruženjem nacionalnih muzeja u Parizu, jedan je od najvećih ovogodišnjih kulturnih događaja u Hrvatskoj.

Na izložbi je postavljeno sedamdesetak remek-djela hrvatske renesansne umjetnosti, uključivo i djela iz pariških zbirka, koja su prvi put prikupljena i izložena na jednom mjestu.

Kako ističu u Galeriji Klovićevih dvora zanimanje publike je iznimno, a dobna i socijalna struktura posjetitelja je raznovrsna, što posebno veseli, jer pokazuje da izložbe nisu više bitne samo umjetnicima ili osobama usko vezanima uz struku, nego i širu publiku žele uključiti u kulturno-društvene događaje.

Radi što bolje promidžbe izložbe, organizirana je nagradna igra u kojoj će najsretniji posjetitelj osvojiti vikend putovanje za dvije osobe u Šibenik, Split i Trogir.

Izložba je otvorena do 21. studenoga 2004. i može se razgledati svakim danom od 11 do 19 sati osim ponedjeljkom.

(Hina) xpp/mc ymc

Pročitajte više