HSP: Sve češće potvore izbornih gubitnika na račun HSP-a

HRVATSKA stranka prava (HSP) priopćila je danas da gubitnici parlamentarnih izbora u Hrvatskoj sve češće podmeću HSP-u, odbacivši tvrdnje Radimira Čačića kako je HSP na svojim internetskim stranicama objavio da će zabraniti povratak Srba i konfiscirati njihovu imovinu.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Čačić je za današnje izdanje jednoga dnevnog lista ocijenio kako je moguća koalicija lijevog bloka s HDZ-om i da je "koalicija u kojoj bi bio Đapićev HSP, potpuno nemoguća te da ne dolazi u obzir". Također je ustvrdio kako je "HSP na svojim stranicama na Internetu objavio da će zabraniti povratak Srba i konfiscirati im imovinu".

HSP u današnjem priopćenju ističe kako na svojim web stranicama nikad nije objavio da će se zabraniti povratak Srba i da će im se konfiscirati imovina.

Također dodaje kako je HSP "danas suvremena, demokratska, neokonzervativna stranka" i da je "ishodište djelovanja sadašnjeg naraštaja pravaša Domovinski rat".

HSP navodi kako se izborni gubitnici javljaju "podmećući teze da je HSP neprihvatljiv Europi" te ocjenjuju da je cilj tih napada "u tijeku sadašnjeg pregovaranja s HDZ-om, onemogućiti stvaranje koalicije koja će djelovati u interesu hrvatskih građana", kako bi, smatra HSP, "izborni gubitnici na neparlamentaran način preuzeli vlast, protivno volji hrvatskog naroda".



Pročitajte više