HSP traži ponavljanje izbora u Dubrovniku, V. Gorici, Požegi i Sisku

NA SASTANKU Glavnog stana HSP-a u subotu u Slavonskom Brodu ta će stranka pokrenuti zahtjev, koji će dostaviti i HDZ-u i SDP-u, da se ponove izbori u Dubrovniku, Velikoj Gorici, Požegi i Sisku, te je pozvao obje stranke da na izbore iziđu samostalno, "jer je to HSP učinio u svim izbornim jedinicama".

Komentirajući, kako je ocijenio, "sve češće oranizirane napade HDZ-a i SDP-a i ostalih te uredništava pojedinih medija na HSP i njega, "Đapić je na tiskovnoj konferenciji u Osijeku rekao kako je to sve zbog straha od porasta ugleda treće stranke u Hrvatskoj.

Odbacivši prijedlog EU-a o osnivanju zone slobodne trgovine na zapadnom Balkanu, Đapić je rekao da Hrvatskoj nije interes ulazak u tu zonu, a da HSP ne želi da se problemi u EU rješavaju preko leđa Hrvatske".

Kao poseban problem u EU Đapić naveo Ustav koji još nije donesen. Novi prijedlog EU-a pobuđuje nove sumnje i nagađanja, rekao je Đapić, dodavši da osnivanje zone slobodne trgovine odgovara velikom kapitalu, ali ne i Hrvatskoj.

"HSP smatra da se potpisanim bilateralnim sporazumima osigurava slobodan promet robe i usluga. Zato", kazao je, "HSP traži od Vlade da odlučno odbije prijedlog EU-a te da se o tako važnim državnim pitanjima hitno sazove sastanak premijera i predsjednika svih parlamentarnih stranaka, prije dolaska predsjednika EU-a u Zagreb 15.veljače", rekao je Đapić.

Pročitajte više