HSU traži aktivnu industrijsku i izvoznu politiku

Hrvatska mora temeljiti brži ekonomski razvoj na aktivnoj industrijskoj i izvoznoj politici, zaključeno je na sjednici Gospodarskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) uoči svibanjskih izbora za lokalnu upravu i samoupravu, priopćeno je danas iz HSUa. L

U Hrvatskoj i dalje prevladavaju pogrešno uvjerenje i praksa da se ništa ne isplati proizvoditi nego samo uvoziti, što pojačava socijalne razlike i napetosti, isključuje cijele generacije iz rada i stvaralaštva te dovodi u pitanje mirovinski i zdravstveni sustav društvene solidarnosti, kaže se u priopćenju.

Članovi Gospodarskog odbora i predsjednik HSU-a Vladimir Jordan apeliraju na Vladu da se stručni i iskusni ljudi iz HSU-a brže uključuju u ostvarivanje gospodarskih projekata ministarstava i Vlade.

Također traže da se što brže i cjelovitije javnosti predoči program gospodarskog razvoja Hrvatske do 2009.

HSU i sve umirovljeničke udruge inzistiraju na prevladavanju višemjesečnog zakašnjenja Vlade u koncipiranju modela i portfelja državnih dionica i imovine u budućem Fondu umirovljenika za povrat duga.

Fond mora, po posebnom zakonu usvojenom u Saboru sredinom prošle godine, zaživjeti do 1. kolovoza ove godine, podsjeća se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više