HT iznenađen odlukom HST-a o podizimanju industrijskih akcija

HRVATSKI TELEKOM (HT) izrazio je danas iznenađenje odlukom vodstva Hrvatskoga sindikata telekomunukacija (HST) o poduzimanju industrijskih akcija budući da HST "nije iskoristio ni jedan od uobičajenih sredstava za rješavanje prijepora".

Direktor HT-a Marjan Jurleka iznenađen je što HST traži rješenja izvan tvrtke jer je do sada uvijek bio uključen u sve procese restrukturiranja poslovanja HT-a, a potpisnik je i kolektivnog ugovora.

U priopćenju u kojemu se osvrnuo na najave HST-a s današnje konferencije za novinare da će sredinom listopada organizirati prosvjed zbog smanjivanja ulaganja u Hrvatski Telekom i najavljena otpuštanja stotinjak radnika, Jurleka tvrdi da je HT za socijalni dijalog te da će i ubuduće zadržati korektan odnos prema zaposlenicima.

Jurleka kaže kako je sve što je HT radio proteklih nekoliko godina na pripremama za liberalizaciju tržišta i usklađivanju s potrebama korisnika bilo poduzeto s maksimalnom osjetljivošću i brigom za zaposlenike.

Osim toga Jurleka je ocijenio da su planovi poslovanja, razine i područja ulaganja te strategije razvoja prilagođeni stvarnim potrebama hrvatskoga tržišta, sadašnjim i budućim korisnicima te kretanjima na najrazvijenijim svjetskim tržištima.

Ne želimo nagađati o mogućim motivima HST-a i pozadini istupa, već se nadamo da će HST u najskorije vrijeme odustati od najavljenih prosvjeda te početi dijalog za koji se zauzimaju, stoji u priopćenju.

Pročitajte više