HTV-ove "ekskluzivne" snimke zločina Draganovih postrojbi emitirane još prošle godine

NAKON što je HTV u Dnevniku u subotu 21. siječnja emitirao snimke koje prikazuju ratne zločine koje su počinile postojbe zloglasnog kapetana Dragana, pri čemu je u Dnevniku rečeno kako HTV "ekskluzivno" prikazuje dotične snimke, reagirala je Nova TV, koja tvrdi da su iste snimke emitirali u više navrata i to još prošle godine.

U priopćenju koje je u redakciju Indexa pristiglo s Nove TV navodi se kako su snimke zločina paravojnih postrojbi koje su bile podređene kapetanu Draganu bile emitirane 11. kolovoza, te 12. i 15. rujna 2004 u središnjoj informativnoj emisiji Nove TV u novinarskim prilozima o kapetanu Draganu.

Dokumentarni film "Komšice" Ivice Pandže Orkana s javnosti dotad nepoznatim snimkama srpske agresije na Hrvatsku emitiran je i 4. ožujka u emisiji "Drugo lice" voditelja i urednika Petra Vlahova, dok je nastavak tog filma u cijelosti emitiran u istoj emisiji 16. rujna 2005. Snimke su korištene i u magazinu "Istraga" emitiranom 23. rujna 2005. godine.

Nova TV navodi da je umirovljeni pukovnik HV-a Ivica Pandža Orkan slao te materijale svim državnim institucijama, pa dodaje kako ih je objavila ih je samo Nova TV.

"Ovaj materijal ne zanima praktički nikoga nego nas koji smo bili u Domovinskom ratu, a koji od toga pokušavamo praviti filmove." - izjavio je za Novu TV Ivica Pandža Orkan.

Nakon što je Nova TV objavila nemontirane snimke zločina Kapetana Dragana i njegove vojske, za njih se zainteresiralo i ministarstvo pravosuđa. Snimka im je dostavljena, a daljnji potezi doveli su do uhićenja Kapetana i zahtjeva za njegovim izručenjem, navodi se u priopćenju.

Screenshot: Nova TV

Pročitajte više