Hvalili je i Vidošević i Milošević, ali Jadranku Kosor ne može nahvaliti nitko kao ona samu sebe

JADRANKA KOSOR je na otvorenje investicijskog foruma "Invest in Croatia" dovela gotovo čitavu svoju Vladu. U uvodnim govorima premijerku su zbog završavanja pregovor s EU i "poboljšavanja investicijske klime u Hrvatskoj" naveliko hvalili Nadan Vidošević i Ivan Domagoj Milošević. Međutim, malo tko je premijerku sposoban ishvaliti koliko ona samu sebe.

"U uvjetima krize nužno je bilo provođenje mjera za poticanje i privlačenje ulaganja, kako stranih tako i domaćih. Smatram da smo vrijeme krize iskoristili za brojne promjene kojima smo uklonili prepreke za sve vrste ulaganja", kazala je Kosor.

Premijerka je istaknula da je za privlačenje ulagača izuzetno bitan i politički okvir: pristupanje NATO savezu i završavanje pregovora s Europskom unijom. Istaknula je i važnost vladinog programa gospodarskog oporavka koji očito smatra vrlo efikasnim. "Gospodarstvo je srce i mozak programa kojeg nastojimo provesti", kazala je.

Kosor je također naglasila važnost suradnje sa lokalnim samoupravama, sindikatima i poslodavcima u svrhu privlačenja stranih ulagača. Tvrdi da je HDZ-ova Vlada provela brojne reforme koje potiču investicije, ali nije specificirala o kojim reformama se radi. Istaknula je i da Hrvatska spada u red uspješnijih tranzicijskih zemalja, pa se tako pozvala na statističku brojku prema kojoj je Hrvatska 84. zemlja svijeta po stupnju lakoće poslovanja. "S obzirom na prošlu godinu na toj smo ljestvici skočili za pet mjesta, a vjerujem da ćemo dogodine ostvariti skok za barem sedam mjesta", poentirala je Kosor.

Pročitajte više