HŽ: I dalje u prekidu željeznički promet između Podsuseda i Zaprešića

I DALJE je privremeno prekinut željeznički promet na dionici pruge od Zaprešića do Podsuseda, zbog iskliznuća pomoćnog vlaka sa dizalicom koje se dogodilo sinoć u 19,25 na pruzi ZagrebSavski Marof, između kolodvora Podsused Tvornica i Zaprešića, izvijestile su jutros Hrvatske željeznice (HŽ).

Prema procjenama nadležnih ekipa HŽ-a, otvaranje jednog kolosijeka za promet očekuje se oko podneva.

Prilikom iskliznuća polomljeno je šest stupova kontaktne mreže, oštećeno 200 metara voznog voda, a došlo je i do oštećenja mosta.

Prigradski vlakovi jutros voze od Savskog Marofa do Zaprešića i obrnuto te od stajališta Gajnice prema Zagreb Glavnom kolodvoru.

U Zaprešiću putnici prelaze na javni gradski prijevoz, te je zato Zagrebački električni tramvaj (ZET) uveo pojačane autobusne linije na relaciji od Zaprešića do Črnomerca i obrnuto.

Putnici lokalnih vlakova iz smjera Zaboka po dolasku u Zaprešić prelaze na autobuse u organizaciji HŽ-a koji ih prevoze do Zagreb Glavnog kolodvora i obrnuto.

Putnici međunarodnih vlakova prevoze se autobusima na relaciji Savski Marof - Zagreb Glavni kolodvor i obrnuto.

Sve nadležne ekipe Hrvatskih željeznica su na terenu, utvrđuju se uzroci te se procjenjuje šteta i otklanjaju posljedice iskliznuća.

Pročitajte više