Ilok: Hrvatski i srbijanski policajci obišli državnu granicu između Hrvatske i SiCG

U PRATNJI hrvatskih i vojvođanskih novinara, danas su hrvatsko-srpskocrnogorsku granicu na Dunavu zajedno obišli načelnik vukovarskosrijemske Policijske uprave Marjan Tomurad i pomoćnik načelnika Javne sigurnosti MUP-a Republike Srbije Ratko Vujadinović.

Državnu granicu između Hrvatske i Srbije i Crne Gore na Dunavu, od Vukovara do Iloka, dugu 36 kilometara, novinari i policijski dužnosnici obišli su patrolnim čamcima MUP-a Republike Hrvatske.

"Današnji obilazak državne granice na Dunavu iskoristili smo kako bismo s kolegama iz MUP-a Republike Srbije razmijenili važne operativne podatke vezane uz nedavno ubojstvo hrvatskog policajca Dragana Medakovića", izjavio je načelnik vukovarsko- srijemske policije Marjan Tomurad.

Dodao je da MUP Republike Srbije "također intenzivno traga za počiniteljem tog ubojstva".

Policajca Dragana Medakovića prije petnaestak dana šverceri su pregazili kombijem srpsko-crnogorskih registracijskih oznaka, koji je prije toga ilegalno ušao u Republiku Hrvatsku, te je nekoliko dana nakon ubojstva hrvatskog policajca pronađen na području te države.

Tomurad je također rekao kako je u posljednjih godinu dana ostvaren velik napredak u suradnji vukovarsko-srijemske Policijske uprave i službi MUP-a Republike Srbije.

Pomoćnik načelnika Javne sigurnosti MUP-a Republike Srbije Ratko Vujadinović rekao je kako su u MUP-u Srbije u tijeku pripreme za preuzimanje nadzora nad državnom granicom od vojske Srbije i Crne Gore.

"Kada će taj proces završiti, ovisi o sredstvima koja doznače međunarodne institucije jer je riječ o skupom procesu. Nama je jasno da - dok policija u svoje ruke ne preuzme nadzor nad granicom -ona nikada neće biti tako sigurna kao s vaše strane", ocijenio je Vujadinović.

U obilasku hrvatsko-srpsko-crnogorske državne granice bili su i načelnik Uprave pogranične policije MUP-a Republike Srbije Siniša Grbić te načelnici MUP-a iz Novoga Sada, Sombora i Sremske Mitrovice.

Pročitajte više