Indexova vijest o HRT-ovom plagiranju BBC-ja širi se engleskim medijima

NAKON što je Index prvi objavio vijest kako je HRT-ov novi internet portal plagirao dizajn britanskog BBC-ja, informacija se proširila i na Otoku.

"Čini se da Hrvatskoj akutno nedostaju web dizajneri ako je državna televizija HRT ikakav pokazatelj", piše novinar The Inquirera Andrew Thomas, pozivajući se na Indexovu današnju vijest.

Thomas čitateljima The Inquirera prilaže link na Indexov članak na kojem se jasno može vidjeti usporedba HRT-ovih i BBC-jevih internetskih stranica. "Doista se čini kao da su dvije web-stranice blizanci razdvojeni prilikom rođenja", piše britanski novinar.

Thomas upozorava svoje čitatelje kako je njegovo znanje "srpsko-hrvatskog" vrlo deficitarno, a pokušaj prevođenja Indexovog teksta na engleski putem specijaliziranih internet-translatora rezultiralo je izrazima poput "smo does raspitati who is who leg is doing",  pa se The Inquirer zasad odlučio suzdržati od komentara dok svi detalji priče ne budu otkriveni britanskoj javnosti.

"No, u ovom slučaju, slika doista govori tisuću riječi i čini se da će "Aunty Beeb" (britanski sleng izraz za BBC op.a.) stjerati HRT u kut ukoliko odluči na njih poslati svoj zastrašujući odvjetnički tim", zaključuje Inquirer.

J.C.
Screenshot: The Inquirer

Pročitajte više