Ingrid Antičević Marinović: HDZ-ova polugodišnja vladavina dokazuje nesposobnost ispunjenja predizbornih obećanja

Potpredsjednica SDPa Ingrid Antičević Marinović na današnjoj je konferenciji za novinare u Varaždinu izjavila da, "nakon više od pola godine vladavine, HDZ svaki dan dokazuje nesposobnost ispunjenja predizbornih obećanja, a pitanje je namjerava li obećanja uopće i izvršiti".

"Krenuli su u izbore s jamstvenom karticom, a došlo je vrijeme i izdaju jednu nejamstvenu karticu, jer je razvidno da će se ostvariti malo od njihovih glavnih predizbornih obećanja", rekla je Ingrid Antičević Marinović. Za nedavni istup premijera Sanadera u Hrvatskom saboru rekla je kako pokazuje da HDZ nije promijenio lice i nije se demokratizirao.

Nova retorika bila je samo dio predstave, jedno lijepo odijelo za Europu, prema kojoj se ide preblagonaklono, ocijenila je. Po njoj, HDZ na svim bitnim pitanjima, počevši od odnosa prema umirovljenicima i smanjenja PDV-a pa do odnosa prema Haškom sudu i haškim osumnjičenicima, nikada ne djeluje u skladu sa svojim moralnim opredjeljenjima.

SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić je podsjetivši da je po posljednjim ispitivanjima javnoga mnijenja HDZ-ova politička popularnost pala za tri posto, rekao kako će pasti i više kada građani otkriju prijevaru da HDZ nije ni kanio ostvariti neka predizborna obećanja.

(Hina) xmzag yvkn

Pročitajte više