IRAČKI MINISTAR: U AMERIČKIM NAPADIMA POGOĐENE CIVILNE KUĆE

Irački ministar informiranja Mohammed Saeed alSahaf izjavio je na iračkoj državnoj televiziji u nedjelju da su u koalicijskim zračnim napadima na Bagdad pogođeni civilne četvrti i da je uništeno nekoliko kuća.

Al-Sahaf, govoreći na televiziji tijekom noći u bagdadskoj četvrti Qadisiya, izjavio je da je u zračnim napadima uništeno sedam kuća i oštećene druge.

"Ti su ljudi ratni zločinci. Oni pogađaju civilne četvrti", rekao je Sahaf, pokazujući ruševine. Dodao je da je dan za danom priroda njihovih zločina sve očitija.

Eksplozije su potresle Bagdad, u kojem živi više od pet milijuna ljudi, tijekom subote nakon žestokih napada prošle noći.

Katarska televizija al-Jazeera ranije je navela izjave iračkih liječnika u južnom gradu Basri koji tvrde da je tamo 50 osoba ubijeno u američkom bombardiranju, te je emitirala snimke ubijenih i ranjenih civila.

Američki vojni glasnogovornik u Kataru odbio je komentirati da li je Basra bila bombardirana.

Američki i britanski zapovjednici i političari tvrde da je njihova namjera održati civilne žrtve minimalnima u ratu čiji je cilj svrgnuće iračkog predsjednika Sadama Huseina.

Pročitajte više