Islamski ekstremist poziva na ubijanje Britanaca i Amerikanaca

ABU ABDULLAH, suradnik ekstremističkog imama Abu Hamze, koji služi kaznu od sedam godina zatvora zbog poticanja na ubojstvo i rasnu mržnju u Engleskoj, nakon koje će se u SAD-u suočiti s optužbama za terorizam, kazao je za britanski Times kako bi volio pobiti sve britanske vojnike u Afganistanu.

Abdullah je dodao kako podržava samoubilačke napade na Zapadu, te vjeruje kako britanski premijer Tony Blair ima pravo biti metom atentata zbog vanjske politike koju vodi.

Bivši glasnogovornik Abu Hamze kazao je kako su napadi u SAD-u 11. rujna bili zasluženi udarac Amerikancima, te da su napadi na London 7. srpnja prošle godine bili "poziv na buđenje".

"Nekad nevini moraju platiti cijenu." - kazao je dodajući kako bi bilo opravdano kada bi se teroristi zabili u Bijelu Kuću avionom jer Bush ima "skalp koji treba odrezati".

U nedavnom intervjuu za CNN Abdullah je kazao kako su 3.000 mrtvih u napadu 11. rujna samo kap u oceanu naspram milijuna Muslimana koji su ubijeni diljem svijeta. U istom je intervjuu kazao kako Osamu bin Ladena voli više nego sebe.

"Samoubojice nikad nemaju oružje za masovno uništenje. Radi se tek o eksplozivima iz kućne radinosti. Zapad ubija Muslimane u Afganistanu i na Bliskom istoku, mi se imamo pravo braniti. Ako ću se morati vratiti u Afganistan i ubiti Amerikanca ili Britanca, rado ću to učiniti." - kaže Abdullah, koji se rodio i odrastao u Londonu, a na islam se obratio prije osam godina kada je promijenio i ime.

Abdullah je upozorio na nove napade ukoliko britanska vlada ne promijeni način na koji vodi vanjsku politiku.

"Oni koji se bore protiv islama su mete: Tony Blair, vojska, policija - oni ubijaju nevine Muslimane." - tvrdi Abdullah.

Poznati odvjetnik za ljudska prava Geoffrey Bindman za Times je kazao kako bi se zbog svojih istupa Abu Abdullah također mogao suočiti s optužbama za poticanje rasne mržnje i terorizam.

Pročitajte više