KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Istarski stožer apelira na studente koji se za blagdane vraćaju kući

Foto: Pixsell/Srecko Niketic

KAKO bi se smanjio broj novozaraženih covidom među studentima i učenicima koji se vraćaju sa školovanja iz drugih dijelova Hrvatske ili inozemstva, Istarski stožer civilne zaštite pozvao je u četvrtak na pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

"Stožer civilne zaštite Istarske županije, u svrhu prevencije pojave povećanog broja covid-19 novozaraženih osoba iz populacije studenata i učenika koji se vraćaju sa školovanja iz drugih dijelova Hrvatske ili inozemstva, poziva na nužnu potrebu primjene svih propisanih epidemioloških preventivnih mjera tijekom putovanja na povratku i nakon dolaska u Istarsku županiju", naveo je Stožer u priopćenju.

Izbjegavati okupljanja i druženja

Dodaju kako je potrebno izbjegavati okupljanja i druženja, ograničiti rizične kontakte te korištenje javnog prijevoza, osobito kod sumnje na mogućnost infekcije.

Kod sumnje na oboljenje od covida-19 potrebno je žurno javiti se liječniku telefonom te izbjegavati svaki kontakt do dobivanja negativnog nalaza.

"Stožer civilne zaštite poziva sve studente i učenike koji se vraćaju u Istarsku županiju nakon završene nastave da u svojem ponašanju budu odgovorni, da ne ostvaruju rizične kontakte te da ne sudjeluju u okupljanjima, bez obzira na razlog, kako bismo spriječili širenje bolesti."

Pročitajte više