Ivan Jokić predstavio izborni program Zelenih Hrvatske na HTV-u

ZELENI Hrvatske zauzimat će se za zaštitu okoliša i ljudskih prava projektima ekološkog agrara u turizmu i zapošljavanjem mladih stručnjaka, rekao je večeras predsjednik Zelenih Ivan Jokić, predstavljajući izborni program stranke na HTV-u.

Napomenuvši kako je njegova stranka na prošlim lokalnim izborima uspjela izboriti jedan mandat u korčulanskom Gradskom vijeću, što je i prvi mandat neke od zelenih stranaka u Hrvatskoj, Jokić je istaknuo da se Zeleni Hrvatske uzdaju u mlade i njihovo znanje.

Pouzdajemo se u mlade ljude koji će svoje dužnosti obnašati stručno i odgovorno, dodao je. Zeleni Hrvatske zauzimaju se za unaprjeđenje kvalitete života u zdravu okolišu te za socijalno blagostanje, što se, tvrdi Jokić, može ostvariti samo ako se svim građanima omogući jednako pravo na školovanje i rad u zdravoj okolini.

Program stranke temelji se na ideji jednakosti, ravnopravnosti i odgovornosti, u politici dijaloga i prihvaćanju kulturnih različitosti.

"Ulazimo u politiku ne da bismo nastavili sadašnju politiku nego da bismo je smjestili tamo gdje pripada, na razinu društveno plemenite znanosti u službi čovjeka, a ne kao njegov gospodar", kazao je.

"Nismo ni lijevo ni desno, nego ispred", naglasio je Jokić, a biračima je poručio kako će se boriti da se ne donese nijedna odluka koja bi štetila čovjeku.

Pročitajte više