Ivanićgradski provalnici čekali da žrtva zaspi pa je pokušali opljačkati

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad trojicom ivanićgradskih razbojnika koji su čekali da žrtva zaspi, a potom je pokušali opljačkati, izvijestila je PU zagrebačka.

36-godišnjak je s još dvojicom kolega, 23-godišnjakom i 33-godišnjakom, 13. svibnja, između 1.30 i 2 sata, u Mercedesu s lažnim zagrebačkim tablicama, stigao u Ulicu braće Radića u Ivanić Gradu. Parkirali su se u blizini obiteljske kuće svoje 54-godišnje žrtve i čekali da ona zaspi.

Dok je 36-godišnjak u dvorištu ostao čuvati stražu, druga su dvojica muškaraca provalila u obiteljsku kuću. Ondje su, kako navodi policija, uz uporabu tjelesne snage i prijetnje, pokušali počiniti razbojstvo. Vlasnici su ukrali novac i ključeve poslovnog prostora koji se nalazi na Trgu sv. Križa.

Zatim su provalili u poslovni prostor, no tad ih je primijetila građanka koja je pozvala policiju. Razbojnici su se tad dali u bijeg.

36-godišnjak je uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, dok je za drugom dvojicom razbojnika raspisana tjeralica.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više