Ivo Pukanić na Iskonovom chatu govori o generalu Gotovini

U UTORAK 17. lipnja u 11 sati na Iskonovom chatu (www.iskon.hr) gostovat će Ivo Pukanić, vlasnik Nacionala i jedini novinar koji je u dvije godine bijega od haške optužnice razgovarao sa Antom Gotovinom.

Samo nekoliko dana nakon razgovora sa Antom Gotovinom, Ivo Pukanić, direktor tjednika Nacional odgovarati će na sva pitanja čitatelja IskonInternet portala (www.iskon.hr) o nedavno objavljenom intervjuu, kao i svojim stavovima vezanima uz Haški sud, optuženike i samog Gotovinu. Intervjuom u Nacionalu, Gotovina je otvorio novo poglavlje hrvatskih odnosa sa haškim sudom, ali je i poremetio odnose snaga na hrvatskoj političkoj sceni.

Nakon intervjua u nacionalu, za koji su Gotovinini odvjetnici, ali i Vladini obavještajni izvori potvrdili da je autentičan, krenula je haška inicijativa predsjednika Mesića koji je od glavne tužiteljice Carle del Ponte zatražio da preispita ili čak povuče optužnicu protiv Gotovine.

Na informativnom razgovoru u policiji, Pukanić se pozvao na Zakon o priopćavanju koji mu jamči pravo da kao novinar ne otkrije kako je, kada, gdje i uz čiju pomoć razgovarao sa svojim sugovornikom.

Hoće li pri svom stavu ostati i u razgovoru na Iskonovom chatu u utorak 17. lipnja u 11 sati, doznat ćemo tada na adresi www.iskon.hr

Pročitajte više