Izborna skupština splitsko-dalmatinskoga županijskog HSS-a

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić rekao je na danas održanoj Izbornoj skupštini splitskodalmatinskoga županijskog HSSa kako nakon izbornog neuspjeha svaku stranku prati kriza, ističući da tako i HSS ima probleme, koji su se, rekao je, očitovali i u pripremi te skupštine, za koju su "mnogi nastojali da se ne održi i zakulisnim igrama tražili probitak za sebe".

"Danas ih ovdje nema", istaknuo je Tomčić.

Predsjednik Županijskog odbora HSS-a Ivo Milatić otišao je iz te stranke odmah nakon parlamentarnih izbora i prešao u HNS.

U svezi s poslijeizbornim problemima u stranci, Tomčić je spomenuo i raspuštanje trogirskog ogranka.

Predsjednik stranke je istaknuo da i danas vrijede načela na kojima je osnovan HSS prije stotinu godina - mir, socijalna pravda i demokracija. "Za njih ćemo se zalagati", rekao je Tomčić.

"Ponovno se pokušava nezakonito prodati Sunčani Hvar, ljudi su iznimno nezadovoljni teškom gospodarskom krizom u zemlji, ali zato postoji oporba", rekao je među ostalim Tomčić.

Za predsjednika splitsko-dalmatinskoga županijskog HSS-a izabran je komiški gradonačelnik Vicko Mardešić, koji je bio jedini kandidat.

(Hina) xme yjn

Pročitajte više