Izložba tehničkih inovacija zagrebačkih učenika najavljena za 10. svibnja

IZLOŽBA tehničkih inovacija učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola "Inova Mladi 2003." održat će se 10. svibnja u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Izložba inovacija, koja je ujedno i natjecateljska, okupit će oko 120 radova učenika iz Zagreba, te gostiju iz Slovenije i nekoliko hrvatskih županija.

Novost je ovogodišnje, treće "Inove", što će se uz uobičajene diplome i medalje najboljim inovatorima i njihovim mentorima dodijeliti i vrijedne nagrade, kazao je tajnik Saveza inovatora Zagreba Neven Marković.

"Želimo na taj način nagraditi mlade, iznimno nadarene i kreativne učenike i potaknuti ih na daljnje stvaralaštvo", napominje Marković.

Mlade će inovatore ocjenjivati stručno povjerenstvo u tri kategorije - osnovna, srednja škola i gosti, a trojici najboljih inovatora i njihovim mentorima dodijelit će novčanu nagradu zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Osim toga, Hrvatski hostelski i ferijalni savez donirat će nagradno sedmodnevno ljetovanje za "naj inovatorsku škvadru", previđeni su nagradni letovi balonom iznad Zagreba, tečajevi padobranstva, te izleti za nastavnike i profesore - mentore mladih inovatora.

Organizatori "Inove" su Savez inovatora Zagreba, Tehnička škola Ruđera Boškovića i Udruga mladih inovatora "Ruđer".

Pročitajte više