Video: Kosorica prvi put bez broša i bez čestitke pobjednicima



JADRANKA KOSOR u svom obraćanju priznala je poraz HDZ-a na parlamentarnim izborima. No, istaknula je da nije nezadovoljna rezultatom i najavila da će se HDZ na idućim izborima vratiti na vlast. Pristaše HDZ-a Kosoričin su govor često prekidali aplauzom, a dočekali su je pjevajući "Oj hrvatska mati, nemoj tugovati". Svakako je važno istaknuti da Kosor u svom govoru nije čestitala pobjedniku izbora, što je nezapamćeno u dosadašnjoj političkoj praksi. Pred simpatizerima se Kosor pojavila suznih očiju, a uočljivo je bilo i da po prvi put nije nosila broš.

> HDZ-ovci saslušali Kosoricu pa se razbježali iz "džamije"

"Prije svega želim u svoje ime i u ime vodstva HDZ-a zahvaliti svim biračima, svima koji su nam dali glas, iskazali nam povjerenje i podržali nas. Ovo su bili najteži izbori do sada, u koje je HDZ ušao u sasvim neravnopravnom položaju. Nije nam bila omogućena ravnopravna utrka. Mnogi su mediji ove izbore davno prije proglasili završenima", kazala je Kosor.

"Nisu uspjeli u svom naumu da HDZ nestane"

"U svoj toj borbi, koja je bila iznimno teška, kada su se mnogi uprli protiv HDZ-a, mi smo postigli dobar rezultat. Naravno da rezultatom nismo zadovoljni do kraja, ali u uvjetima u kojima smo radili ovo je dobar rezultat. Glavno je da nisu uspjeli poniziti HDZ, strpati ga na koljena. Da nisu uspjeli u svom naumu da HDZ padne na minimalni postotak i da onda polako nestane s političke scene. To se, kao što vidite, nije dogodilo. Od ovog trenutka počinjemo raditi za pobjedu na idućim parlamentarnim izborima", kazala je Kosor.


Predsjednica HDZ-a kazala je da njena stranka ostaje čvrsto na nogama. "I u oporbi je časno služiti svom narodu", kazala je Kosor, obećavajući da će i dalje ustrajno raditi na očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa. "Naše nam rezultate i pobjede nitko ne može oduzeti", kazala je Kosor. Kao velika postignuća svoje vlade Kosor je opet istaknula ulazak u Europsku uniju i pokretanje borbe protiv korupcije.

"HDZ je stranka čistih ruku"

"Obećavamo da ćemo i dalje ustrajno raditi i dati sve od sebe da borba protiv korupcije ne zastane, da ide u svim smjerovima, kako smo davno obećali. U toj nas borbi nitko neće uplašiti. Mi se ničega ne bojimo, ovo je stranka čistih ruku koja se zauzima da borba protiv korupcije ide dalje bez obzira na ime i prezime. Idemo dalje s tom borbom, pripremamo se za iduće izbore, kada god oni bili", kazala je Kosor.

Jamstvo budućnosti HDZ-a, tvrdi Kosor, leži u činjenici da ta stranka okuplja one malo starije, utemeljitelje stranke, ali i mladost koja tek dolazi. "Dokazat ćemo da članovi HDZ-a daju sve za Hrvatsku, ali Hrvatsku ne daju ni za što", kazala je Kosor koja je govor završila pozdravom: "Neka živi jedina i vječna naša Hrvatska".

Pročitajte više