Jadranki Kosor u Mostaru uručena nagrada za regionalnog lidera

JADRANKA KOSOR proglašena je regionalnim liderom u Mostaru na svečanosti koju je organizirao Večernji list BiH. Kosor je zahvalila na priznanju i dodala da "prestižnu nagradu doživljava kao nešto što još treba opravdati".

"Kako se u Hrvatskoj vodi rasprava i o zakonu o prebivalištu, ali i o izmjenama Ustava, reći ću da hrvatska Vlada snažno poštuje obvezu Ustava o potpori i brizi koju mora voditi o Hrvatima izvan domovine, posebno u BiH. I o izmjeni toga zakona i o izmjeni Ustava mogu reći samo jednu rečenicu: imajte vjere u nas, nećemo vas iznevjeriti", rekla je premijerka Kosor.

Priznanje za regionalnog lidera premijerki Jadranki Kosor uručio je glavni urednik i direktor Jozo Pavković. Uz premijerku su u izaslanstvu bili i potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker te ministar kulture Božo Biškupić.

Kosor je na svečanosti rekla da će Hrvatska biti potpora zemljama regije na putu prema Europskoj uniji. "Primjer Hrvatske i Slovenije pokazuje kako se uzajamnim poštovanjem i razumijevanjem mogu rješavati svi problemi", kazala je. Premijerka Kosor posebno je značajnima ocijenila projekte koji stoje pred hrvatskom Vladom, kao što su izlazak zemlje iz krize i recesije te završetak pregovora s EU-om u ovoj godini kako bi Hrvatska postala 28. zemlja članica Europske unije.

Priznanje Večernjakov pečat za osobu godine po izboru čitatelja Večernjeg lista BiH dobio je pjevač Halid Bešlić, a Visoki predstavnik Valentin Inzko dobio je priznanje za poseban doprinos za europske integracije. Posebni Pečat mira izaslanstvo Večernjeg lista uručilo je u Vatikanu i tajniku Svete Stolice za odnose s državama, nadbiskupu Dominiwqueu Mamertiju. Nadbiskup je, u obraćanju koje je prikazano u Mostaru, pozvao Hrvate katolike da ostanu vjerni svojoj domovini BiH.

Pročitajte više