Jake snage MUP-a oko suda u Puli: Počelo suđenje za otmicu Dine Marinovića

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Puli danas u 9 sati je počelo suđenje Mariju Gligu, Mariju Sovi i Daliboru Maroviću zbog otmice i iznude Dine Marinovića.

Njima se sudi zato što su Glig i Mladen Popović u siječnju u Puli, predstavivši se kao policajci, pokupili Marinkovića u Audiju s lažnim tablicama. Prema službenoj verziji, Gligu je tada ispao pištolj iz ruke te ga je pokupio Marinković i njime ubio Popovića, a Gliga ranio i pobjegao.

Marinovića željeli natjerati da im da 50 tisuća eura

Tereti ih se da su se dogovorili da otmu Marinkovića kako bi ga natjerali, uz prijetnju smrću, da im da 50 tisuća eura. Upute Gligu i Popoviću su dali Mario Sova i Dalibor Marović.

Odvjetništvo je odbacilo kaznenu prijavu protiv Dine Marinkovića za ubojstvo Popovića i pokušaj ubojstva Gliga, jer su procijenili da je pucao u nužnoj obrani. Tužiteljstvo smatra kako su Sova i Marović naručitelj, dok su ubijeni Popović i Glig izvršitelji Marinkovićeve otmice, koja je bila samo nastavak lanjskog obračuna u Šišanu, kada je Marinkovićev prijatelj Massimo Moratto u samoobrani i prilikom pokušaja razbojstva, u ženinoj kući ubio Aleksandra Ausilia i ranio Denisa Dukića.

Pročitajte više