Virus se vraća u državu koja je isticana kao dobar primjer borbe protiv korone

Foto: EPA

NAKON novog značajnijeg porasta zaraze koronavirusom, Južna Koreja postrožuje restrikcijske mjere u Seulu i okolnom području, priopćio je u četvrtak ministar zdravstva nakon kriznog sastanka vlade.

Južna Koreja je dan ranije izvijestila o 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najvećem broju novih slučajeva u sedam tjedana, s novim žarištem infekcije u distribucijskom centru tvrtke za prodaju elektroničke opreme u Bucheonu, u predgrađu Seula.

Prema novim mjerama, javne ustanove, uključujući muzeje, kazališta i višenamjenske dvorane u Seulu i njegovom širem području, ponovno će se zatvoriti do 14. lipnja, rekao je ministar Park Neung Hoo.

"Sljedeća dva tjedna su kritična", istaknuo je i pozvao ljude da izbjegavaju okupljanja koliko god je to moguće. U Seulu su se ovaj mjesec zaredale zaraze virusom SARS-CoV-2 među posjetiteljima noćnih klubova te sve više raste strah od mogućeg drugog vala epidemije.

Oko polovine od 51,6 milijuna stanovnika Južne Koreje živi u širem području Seula. Za sada se ne razmatra ponovno zatvaranje škola koje su se postupno počele otvarati prošli tjedan.

Južna Koreja trenutno ima 11.344 zaražene osobe.

Pročitajte više