Jandroković o slici u kupaćima: Htio sam zaustaviti nasilje. Dosta je više divljaštva

Foto: Privatan album

PREDSJEDNIK sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u Karlovcu je sudjelovao na završnoj predizbornoj konferenciji stranke za tu županiju.

Održao je govor, a između ostalog komentirao je i sliku sebe u kupaćim gaćama koju je objavio. Na pitanje novinara je li mu objavom fotografije bio cilj omekšati odnose s predsjednikom, Jandroković kaže: 

"Na dobrom ste tragu, drago mi je da ste to primijetili jer vidim da su različite reakcije, različiti komentari. Moj Facebook je vrlo osoban, oni ljudi koji ga prate to jako dobro znaju, da znam biti i autoironičan i zezam se često, tako da sam to napravio i ovoga puta, ali ovdje postoji i neka politička poruka - hajde da tako kažem. 

Nakon mjeseci verbalnog divljaštva i nasilništva koje sam izbjegavao, ponekad i odgovorio kada je bilo previše, onda sam se odlučio na ovako, isto bih rekao, autoironičan potez, kojim sam u stvari htio reći: 'Pa dosta je više verbalnog divljaštva, međusobnih uvreda.' 

Objavio sam ovu fotografiju kako bih zaista malo relaksirao te odnose i pokazao da verbalno nasilje je ono što zaista šteti društvu i nije dobro, a ova fotografija je trebala poslužiti da malo omekša te odnose. Ona je ustvari već objavljivana u medijima, nije prvi puta. Ona je dosta bezazlena iz mojih mladih dana, dosta je godina od tada prošlo, tako da je to bila moja glavna poruka", objasnio je Jandroković, prenosi RTL.

"Puno puta sam bio žrtva vrijeđanja"

Kaže kako ima onih koji su to shvatili kao samoironiju te da je očekivao reakcije. Kaže kako bi se trebali početi baviti ozbiljnim temama. 

"Neka ova fotografija bude nekakva konačna točka ove apsurdne situacije iz koje bismo svi zajedno trebali izići," istaknuo je.

"Što sam sve čuo o sebi u zadnjih nekoliko mjeseci od političkih protivnika, od onog rektalnog alpinizma pa preko 'njonje' i svega toga i onda nitko baš nije reagirao i rekao: "Pa da li je to ispravno, da li bi to možda trebalo stati?", ali onda kad se objavi jedna ovakva fotografija koje je bezazlena i iz mladenačkih dana, sada ćemo o tome pričati i govoriti o ćudoređu. Mislim da smo tu malo poprilično licemjerni."

"Osobno sam mnogo puta bio baš žrtva takvog brutalnog vrijeđanja. Naravno da onda to osjećaju i članovi obitelji i sad se postavlja pitanje kako oni reagiraju. Puno je gore biti izložen verbalnom nasilju i verbalnom divljaštvu nego objaviti ovakvu jednu fotografiju, kakve su objavljivali i mnogi drugi političari," ocijenio je šef sabora.  

Budući da me klaun 🤡 Milanović optužio da sam nasilnik bez mišića, a kako se zalažem za argumentiranu raspravu, prilažem dokazni materijal.💪 Nasilnik nisam, a o mišićima prosudite sami...🤷🏻😄

Posted by Gordan Jandroković on Thursday, May 13, 2021

 

Pročitajte više