Jasenice: Uručen certifikat o razminiranosti triju lokacija na velebitu

NA PRIGODNOJ svečanosti u Jasenicama podno Velebita danas je Zadarskoj županiji i Zakladi ´Hrvatska bez mina´ uručen certifikat o razminiranosti triju lokacija na Velebitu Tulovih greda, Dulibe i Donje bukve.

Spomenute lokacije, ukupne površine oko 30 tisuća četvornih metara, razminirali su krajem prošle godine pirotehničari tvrtke ´Doking´, a s njih je uklonjeno 12.800 različitih komada ubojitih sredstava. Sredstva za razminiranje osigurali su Rotari club i Zagrebačka banka, a akciju je organizirala Zaklada ´Hrvatska bez mina´, čiji je ravnatelj Branko Bošnjak danas zahvalio na certifikatu.

Na svečanosti je načelnik općine Jasenice Martin Baričević rekao da je područje Velebita važan gospodarski resurs za stanovnike Jasenica.

Članica županijskog Poglavarstva Nevenka Marinović podsjetila je, govoreći o razminiranju u Zadarskoj županiji, da je još 96 milijuna četvornih metara u Zadarskoj županiji označeno kao minski sumnjivo, te da je za ovu godinu planirano razminirati 5,3 milijuna četvornih metara.

Ravnatelj Zaklade ´Hrvatska bez mina´ Branko Bošnjak najavio je da će, u organizaciji te zaklade, ove godine biti razminirano 300 tisuća četvornih metara u Zadarskoj županiji.

Pročitajte više