Jay Leno ugostio Obamu: "U Washingtonu se osjećam kao u showu American Idol"

AMERIČKI predsjednik Obama zaslužio je u četvrtak status "Barackstar" gostujući u popularnom Tonight showu Jaya Lena.

Washington kao American Idol

Hvale vrijedan status rezultat je sjajnog nastupa kojim je predsjednik oduševio iskusnog voditelja Lena, kritičare kao i najvažnije američko gledateljstvo. Obama je prvenstveno govorio o ekonomskoj politici i ozbiljnijim temama. Ipak, u savršeno odabranim trenutcima glatko je prelazio i na osobnije teme. Zbijao je šale na svoj račun kao i na račun vojske osiguranja koja ga posvuda prati. Kroz šalu je također priznao da se u Washingtonu pomalo osjeća kao u popularnom showu American Idol, samo što su svi oko njega Simon Cowell, član žirija "otrovnog jezika" u istom showu.

Tko je pri zdravom razumu uopće mogao dopustiti isplatu bonusa?!

Obama je iskoristio priliku i da javno osudi skandal s isplatom bonusa u osiguravateljskom divu AIG-u. "Postavlja se pitanje, tko pri zdravom razumu, u vrijeme kada je tvrtka na rubu propasti, može odlučiti isplatiti tako ogromne iznose bonusa svojim menadžerima?!", rekao je.

Leno impresioniran uglednim gostom

Zanimljivo je kako je slavni voditelj Leno zapravo bio vrlo pristojan tijekom razgovora s "prvim gostom". Nije ga prekidao niti zadirkivao. Čini se da je Leno bio zaista impresioniran uglednim gostom jer je već u svom uvodnom monologu naglasio kako je ovo "jedna od najboljih noći u njegovu životu".

Ovim intervjuom Obama je između ostalog i obogatio svoju listu "učinio prvi". Iako predsjednički kandidati još od vremena Nixona gostuju u sličnim emisijama tijekom kampanje, Obama je prvi predsjednik na dužnosti koji je gostovao u takvoj emisiji.

Moglo bi se reći da je gostovanje Obame kod Jaya Lena zaista bio pun pogodak u svakom pogledu. Najvažnije naravno, u pridobivanju simpatija još više Amerikanaca kao i u popularizaciji svoje ekonomske politike.

A.He.
Foto: AFP

Pročitajte više