Jedanaest ruskih vojnika ubijeno u Čečeniji u zadnja 24 sata

JEDANAEST ruskih vojnika ubijeno je u Čečeniji u posljednja 24 sata u pobunjeničkim napadima i eksplozijama mina pri prolascima njihovih konvoja, izvijestili su u utorak vojni dužnosnici.

Šestorica vojnika saveznih snaga ministarstva unutarnjih poslova ubijena su, a jedan je ranjen u ponedjeljak kada je njihov kamion naišao na daljinski upravljanu minu u Groznom, čečenskoj prijestolnici, izjavio je za AFP ruski vojni dužnosnik u Čečeniji koji nije htio otkriti identitet.

U napadu na drugi vojni konvoj u utorak poslijepodne ubijene su dvije i ranjene tri osobe.

Dva ruska vojnika poginula su u pucnjavi, a jedan je pirotehničar poginuo pokušavajući deaktivirati bombu nedaleko od glavnog čečenskog grada, doznaje se iz vojnog izvora.

Ruske vlasti nerado izvješćuju o gubicima u ruskim redovima, a službene brojke koje su vrlo prijeporne govore o 5,300 poginulih ruskih vojnika od početka drugog rata u Čečeniji, u listopadu 1999.

Rat u Čečeniji traje gotovo deset godina. Prvi rat je počeo u prosincu 1994. i završio se 1996., a drugi, pod nazivom protuteroristička operacija obnovljen je u listopadu 1999.

Pročitajte više