Jerolimov: prvi podatci o "ljetnom" upisu na zagrebačko Sveučilište krajem sljedećega tjedna

Prorektor za nastavu i studente Sveučilišta u Zagrebu Vjekoslav Jerolimov najavio je danas da će prvi podatci o upisima na zagrebačko Sveučilište u ljetnome upisnom roku biti poznati krajem sljedećega tjedna.

Naime, sve visokoškolske ustanove - fakulteti i akademije najvećega hrvatskog sveučilišta trebali su do danas poslijepodne dostaviti upisne podatke u sveučilišni Rektorat.

Ali kako je za Hinu izjavio prorektor Jerolimov to još nisu učinile sve sveučilišne članice budući da će na nekima, primjerice na Filozofskome fakultetu, upisi trajati i sljedeći tjedan, a na većini njih će 19. i 20 srpnja biti i drugi ljetni upisni krug.

Prorektor Jerolimov najavio je da će tim povodom krajem sljedećega tjedna biti održana i konferencija za novinare na kojoj će biti iznijeti prvi podatci o upisima na razini sveučilišta.

Iako još nema tih upisnih podataka pa se ne može govoriti o nekim specifičnostima ovogodišnjih ljetnih razredbenih ispita, prorektor Jerolimov osvrnuo se na poznate podatke o prijavama na razredbene ispite.

Ti podatci, rekao je Jerolimov upućuju na određeno smanjenje zanimanja za studiranje na kandidatima dosad najzanimljivijim fakultetima - Ekonomskome i Pravnome, a veće zanimanje od dosadašnjega za studiranje na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB).

Kao jedan od mogućih razloga za smanjenje prijava na Ekonomski i Pravni fakultet Jerolimov je spomenuo podatka da su ta dva fakulteta ove godine imali ljetne razredbene ispite istoga dana pa su kandidati već u prijavnome roku morali odabrati između ta dva fakulteta.

Po riječima prorektora Jerolimova, većemu zanimanju za studij na FSB-a sigurno je pridonijela promjena nastavnih programa - kurikuluma, ali i medijska promidžba važnosti studija na tzv. tehničkim fakultetima.

(Hina) xip yaz

Pročitajte više