Jočić traži uhićenje počinitelja zločina na snimke B92

SRBIJANSKI ministar unutarnjih poslova Dragan Jočić izrazio je u nedjelju očekivanje da će biti uhićeni počinitelji ubojstva srpskih izbjeglica koji su 7. i 8. kolovoza napuštali Hrvatsku nakon Oluje, a koji se vide na video snimci što su je u petak objavile televizije B92 i bijeljinska TVBN.

"Kada je objavljena snimka zločinima Škorpiona, izdao sam zapovijed i policija je, u najkraćem roku, sve lišila slobode. Sada sam gledao snimku kako ubijaju Srbe prognanike i s punim pravom očekujem da se u najkraćem roku ovi zločinci uhite. Ukoliko izostane odlučna akcija uhićenja, onda će biti jasno da je reč je o suučesništvu", rekao je Jočić, a prenosi B92.

Na beogradskoj TV B92 i na bijeljinskoj TVBN u petak navečer istodobno objavljeni amaterski video-snimci na kojima je, prema tvrdnjama tih televizija, zabilježeno kako pripadnici postrojbe Armije BiH "Hamze" i hrvatske formacije "Crne mambe" ubijaju zarobljene srpske civile i vojnike.

B92 je objavio da je snimka u posjedu Haškog tužiteljstva, ali ono to još nije potvrdilo niti isključilo tu mogućnost.

Tužiteljstvo posebnog srbijanskog suda za ratne zločine, objavljuje također B92, navelo je da će povodom te snimke kontaktirati tužiteljstvo u Hrvatskoj i tužiteljstvo u Den Haagu i da će se već u ponedjeljak zamjenik tužitelja Dragoljub Stanković u Haagu sastati s glavnom haškom tužiteljicom Carlom del Ponte i predati joj tu amatersku video snimku.

Pročitajte više