Jokić: Milanovićeva izjava kako možda neće izaći na izbore je neodgovorna i štetna

Screenshot: Nova TV

BORIS JOKIĆ je za Dnevnik Nove TV govorio o tome je li trebalo raspisivati izbore u vrijeme epidemije, poruci koju je predsjednik Zoran Milanović poslao rekavši kako vjerojatno neće uopće glasati te ostalim temama vezanim uz izbore i kampanju prije njih.

Izjava Milanovića o (ne)glasanju

"Uz svo dužno osobno poštovanje i poštovanje prema funkciji Predsjednika, radi se o rijetko neodgovornoj i štetnoj poruci. O jednoj poruci koja ne odražava niti funkciju predsjednika Republike Hrvatske niti ono što bi javne ličnosti trebale raditi, a naročito političari. Naime, nikoga nije briga za koga će Zoran Milanović glasati, već je važno dati poruku da se na izborima treba sudjelovati pa makar prekrižili taj listić ili glasali preferencijalno. Ako to govori osoba koja vodi ovu zemlju ili je barem jedan od stupova ove zemlje, onda možete misliti što misle mladi ljudi", rekao je Jokić.

Kaže da za sada niti jedna politička stranka nije izašla s nekim ozbiljnim idejama niti programom.

"Sve se svodi na personalne borbe i na estradizaciju politike. Hrvatskoj izrazito štete obje te stvari. Estradizacija tako da to postane trivijalna stvar, a personalne borbe tako da se ljudi koji obnašaju ili žele obnašati najodgovornije dužnosti međusobno prozivaju najgorim rječnikom, uličnim rječnikom koji ne možete vidjeti ni u ne znam kakvom bircuzu u zapadnom dijelu Zagreba", rekao je i dodao da je to hrvatska politika.

Fleksibilan obrazovni sustav

Na vrhu tema je obrazovanje, a misli li da je sazrelo vrijeme da se shvati u Hrvatskoj koliko je obrazovanje važno odgovorio je: "Ja se duboko nadam da prethodnih pet godina to i pokazuje. Naročito pokazuje ova situacija koja se sada događa. To je sustav i ti odgojno-obrazovni radnici - oni su pokazali jednu nevjerojatnu stvar - fleksibilnost." 

Smatra da se radi o fleksibilnom sustavu, sustavu koji može unaprijediti ovu zemlju. "Oni su preko noći, iz fizičkog okruženja, učionice, uspjeli realizirati online nastavu", zaključio je Jokić za Dnevnik Nove TV

Pročitajte više