Jordan (HSU): Sutra s HDZ-om potpisujemo sporazum o potpori mandataru Sanaderu

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan najavio je danas da će sutra biti potpisan sporazum HSU-a i HDZa po kojem će tri HSU-ova zastupnika podržati Ivu Sanadera kao mandatara za sastav vlade, njezin program i prijedlog državnog proračuna.

"To nije generalna podrška, već od slučaja do slučaja. Dok se mandatar drži sporazuma imat će našu podršku u Saboru", rekao je Jordan i dodao da će troje HSU-ovih zastupnika svoju potporu i pismeno potvrditi.

Sve ostalo dogovarat ćemo u skladu s tim sporazumom i podržati one prijedloge koji su u skladu s izbornim programom HSU-a, izjavio je Jordan novinarima nakon današnjih konzultacija s HDZ-ovim vodstvom.

Upitan na koji će način biti vraćen dug umirovljenicima, rekao je da će HSU zajednički s HDZ-om u roku šest mjeseci izraditi zakon o provedbi odluke Ustavnog suda od 20. svibnja 1998. o povratu duga umirovljenicima.

Najavio je da će HSU s HDZ-om izraditi i predložiti izmjene i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju kako bi se, rekao je, onemogućile sramotne razlike u mirovinama za iste godine radnog staža i doprinos za mirovinsko osiguranje.

Na traženje novinara da komentira tvrdnje aktualne Vlade da je umirovljenicima vraćeno sedam mirovina, Jordan je odgovorio da se to ne može reći dok nije utvrđena visina duga. Kada se to utvrdi moći ćemo razgovarati u kojem obliku će taj dug biti vraćen. U obzir će biti uzeto sve što je učinjeno na poboljšanju položaja umirovljenika od 1998., rekao je predsjednik HSU Vladimir Jordan.

Pročitajte više