Kakva ironija: Horvatinčić skupljao humanitarne donacije u akciji "Želim život"



HUMANITARNA akcija Zaklade Ana Rukavina, odnosno pozivni centar koji je u petak bio otvoren za vrijeme besplatnog koncerta na Trgu bana Jelačića, imali su "dragog gosta" kojem tamo zasigurno nije bilo mjesto. Na telefonske pozive građana koji su poželjeli darivati novac Zakladi Ana Rukavina javljale su se, naime, brojne poznate osobe, a među njima i - Tomislav Horvatinčić.

Ne moguće je ostati slijep na ironiju koja je stvorena uvrštenjem kontroverznog poduzetnika Horvatinčića u akciju prikladnog imena "Želim život". Isti taj Horvatinčić je, podsjećamo, zadnjih mjeseci uglavnom bio gost crne kronike zbog brodske nesreće u kojoj je svojim gliserom ubio dvoje talijanskih turista, a što je poslužilo i kao povod za prisjećanje da je Horvatinčić i ranije bio akter prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama.

Učestali recidivist u prometnim prekršajima, Horvatinčić je samo u zadnjih 12 godina imao 31 prekršaj. No, najteža nesreća koju je skrivio datira iz 1980. godine kada je ubio pješakinju, te teško ozlijedio njenu kćer i pobjegao s mjesta nesreće.

Humanitarna akcija je, u svakom pogledu osim odluke da angažira i Horvatinčića, bila izuzetno uspješna: pozivni centar je za vrijeme besplatnog koncerta na glavnom zagrebačkom trgu prikupio oko 1,5 milijuna kuna. 

Pročitajte više