Kalmeta o SDP-u: Radije će sve zapaliti, nego da istraga dođe do njih

OKO TISUĆU branitelja okupilo se danas u Zadru prosvjedujući zbog propusta u slučaju Tihomira Purde, te dajući podršku svim hrvatskim braniteljima. Zatražili su i poštivanje Deklaracije o Domovinskom ratu.

"Time što vlasti nisu Purdu upoznale s Interpolovom tjeralicom narušena je peta točka Deklaracije o Domovinskom ratu koja kaže da će Republika Hrvatska svim hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih i stradalnicima Domovinskog rata, koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Hrvatske osigurati punu zaštitu, dostojanstvo i skrb", rekao je na početku okupljanja na zadarskom Forumu Davor Prtenjača, predsjednik Udruge veterana 4. GBR iz Zadarske županije, prenosi Zadarski list.

"Srpski agresor činom hapšenja hrvatskih branitelja želi napraviti inverziju istine o Domovinskom ratu, odnosno žrtvu proglasiti agresorom", rekao je Prtenjača.

Kalmeta iskoristio provjed za obračun s SDP-om

Na prosvjed je došao i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta koji je najprije rekao da je došao kao predstavnik Vlade, kao građanin i kao branitelj, da bi ubrzo prosvjed iskoristio kako bi se obračunao s SDP-om o sasvim drugoj temi.

"SDP nije podržao novi Zakon o sprečavanju sukoba interesa zbog straha od istraga", rekao je Kalmeta na prosvjedu.

Pojasnivši svoju izjavu kako SDP-ovce "hvata panika", Kalmeta je rekao da se SDP-ovci "očito boje istraga u svom dvorištu" te da zbog toga jučer u Saboru nisu ni poduprli novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

"To govore činjenice. Kada istrage dođu do njihovih vrata, nema što ne rade. Najradije bi sve zapalili samo da to prestane", rekao je Kalmeta, očito zanemarujući činjenicu da je njegova stranka iznjedrila neusporedivo više istraživanih i osumnjičenih osoba zbog korupcije, sukoba interesa i zlouporabe položaja.

Nakon okupljanja na Forumu branitelji su se uputili na Narodni trg gdje je održan govor te na misu u zadarsku katedralu.

Pročitajte više