Šeks izbacio Burića iz Sabora: "Kažete da nećete u barake. I nećete, kad idete u Fort Remetinec"

VLADIN prijedlog Izmjena i dopuna Zakona o vodama, našao se danas iznenada u saborskoj proceduri, iako nije bio predviđen dnevnim redom. Naime potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, danas je iznenada otvorio raspravu o zakonu, te ju je još brže zatvorio.

Šeks uvalio zakon

Podsjetimo kako je Vlada poslala zakon u saborsku proceduru, no s obzirom da HDZ ima problema s kvorumom, o dopuni dnevnog reda Sabora koja bi uključila i tu točku, nikada se nije bila na glasovanju ovog tjedna.

Boro Grubišić iz HDSSB-a bio je vidno začuđen odakle Zakon kojim bi omogućila eksploatacija šljunka i pijeska zbog čega je na Vladi došlo do okršaja između potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca te ministra regionalnog razvoja Slobodana Uzelca. No prije nego je uspio dobiti bilo kakav suvisli razgovor, Šeks je iskoristivši metež, zaključio sjednicu.

Nećete vi nazad u barake, nego u Remetinac


Inače sjednica je bila obilježena incidentom kada je Dinko Burić izbačen iz Sabora, opet u režiji Šeksa. 

"Vi govorite da nećete u barake, pa nećete jer vam ne gine Fort Remetinec", rekao je Burić za govornicom za vrijeme rasprave o koridoru Vc. Naime, Buriću je dozlogrdilo slušate međusobne hvalospjeve HDZ-ovaca te je rekao da ne zna gdje će oni održati sljedeću konferenciju za novinare jer će im se oduzeti zgrada na Trgu žrtava fašizma.

"Možete je održati jedino u Remetincu. Skinite imunitet državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, ako smijete, za ono što vam je danas napravio", rekao je Burić, zaradivši opomenu pa da bi odmah nakon toga bio i izbačen.

Pročitajte više