Kardinal Puljić pozvao na potpisivanje ugovora s Vatikanom

NADBISKUP vrhbosanski kardinal Vinko Puljić upozorio je ponovno u nedjelju kako vlasti Bosne i Hercegovine još uvijek nisu ispunile svoje obećanje da će poduzeti mjere kako bi se napokon pravno regulirali odnosi te države sa Svetom Stolicom, te time uredio i status katoličke crkve u BiH.

Kako prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA), na tradicionalnom božićnom primanju što ga je priredio u Sarajevu, kardinal Puljić je tijekom obraćanja uzvanicima među kojima su bili i istaknuti državni dužnosnici, te čelnici svih najvećih vjerskih zajednica u BiH, podsjetio kako nije ispunjeno obećanje dato još prošle godine da će biti obavljeno potpisivanje ugovora između Vatikana i BiH u čast Papi Ivanu Pavlu II koji se toliko zauzimao za mir u ovoj zemlji.

"U provođenju Zakona o slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica očekujemo što bolje ustrojstvo ovog društva bez raznih pritisaka i dvostrukih mjerila", kazao je vrhbosanski nadbiskup istaknuvši pri tom kako je zajednički interes svih ugraditi europska načela demokracije i pravnog sustava u ustroj BiH.

Kardinal Puljić pri tom je kazao kako treba imati hrabrosti razgovarati o svim problemima u društvu i istinski shvatiti da svaki čovjek ima pravo na život, slobodu, dostojanstvo i sva druga prava koja jednako pripadaju svakom čovjeku.

"Kada to shvatimo i svi zajedno i svatko osobno i budemo voljeli domovinu u kojoj živimo i činili je sebi dragom, tada će ova kuća koja se Bosna i Hercegovina zove imati budućnost", kazao je Puljić.

Pročitajte više