Karlovac: 17. dani piva počinju 29. kolovoza

OVOGODIŠNJI, 17. Dani piva, najveća karlovačka gospodarskozabavna manifestacija, održat će se u organizaciji grada Karlovca od 29. kolovoza do 7. rujna, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji Odbora za organizaciju Dana piva.

Osim Karlovačke pivovare kao glavnog suorganizatora, svoje će proizvode predstaviti još devet pivovara iz zemlje i inozemstva.

Otvorenje će, kako su danas u Karlovcu najavili organizatori, biti svečanije nego ranijih godina, s dvije povorke i brojnim sudionicima.

Povorke kroz Karlovac predvodit će fijakeri s čelnicima grada te zaprežna kola s bačvama Karlovačke pivovare, a slijedit će folkloraši domaćih kulturno-umjetničkih društava te ansambli iz Grčke, Albanije, Indije, Njemačke, Izraela i BiH.

Povorke kreću u 18 sati, a svečanost otvorenja na Športsko-rekreacijskom centru Korana predviđena je za 19,45 sati uz fanfare, vatromet i brojne kulturne i zabavne programe. Program otvorenja vodit će primadona Ivanka Boljkovac.

Specifičnost ovogodišnjih Dana piva bit će prezentacija kataloga uslužnih djelatnosti obrtništva Karlovačke županije, te kvalitetniji izložbeni i sajamski sadržaji nego prijašnjih godina, budući da su za takav sadržaj posjetitelji u protekle dvije godine pokazali dobar interes, kažu predstavnici Odbora za organizaciju Dana piva.

Dok je prošle godine 19 obrtnika predstavilo svoje proizvode i usluge, i to svi iz Karlovačke županije, ove se godine prijavilo 30 izlagača, a među njima po prvi put njih nekoliko iz Varaždina i Zagreba.

(Hina) vh jn

Pročitajte više