KB Dubrava: Otvoreni centar za ultrazvuk i nova angiografska dijagnostika

KLINIČKA bolnica Dubrava danas je svečanim otvaranjem Centra za ultrazvuk i nove angiografske dijagnostike Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju obilježila dan bolnice.

U novu opremu bolnice, dva ultrazvuka i aparat za angiografsku dijagnostiku, odnosno dijagnostiku bolesti krvožilnog sustava, uloženo je ukupno 9,5 milijuna kuna, od čega je pet milijuna osigurao Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO), a ostatak Ministarstvo zdravstva.

Jedan ultrazvučni aparat koristit će se isključivo za dijagnostiku bolesti dojke, a na drugom će se obavljati sofisticirani doplerski pregledi arterija, vena, žila i organa, rečeno je na otvorenju.

Pročelnik Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju dr. Boris Brkljačić istaknuo je da nabavom novih uređaja, umjesto zastarjele opreme, Zavod radi znatan iskorak u svojem osuvremenjivanju.

Bolnica će i dalje morati ulagati u modernije aparate i edukaciju liječnika, te razvijati suradnju s ostalim bolnicama kako bi zadovoljila minimum potreba suvremene europske kliničke bolnice i poboljšala kvalitetu liječenja bolesnika, dodao je Brkljačić.

Ove godine u Zavodu je obavljeno preko 65.000 pregleda, 311 angiografskih dijagnostičkih pretraga i 166 intervencijskih zahvata, a dnevno se obavi i do 25 pregleda na uređaju za tomografiju.

HZZO je prepoznao potrebu bolnice za novim aparatima i ubuduće će na prvom mjestu voditi računa o potrebama građana kako bi im se osigurala što kvalitetnija zdravstvena zaštita, rekla je direktorica HZZO-a Ljubica Đukanović.

Ravnatelj bolnice Mišo Virag najavio je daljnju modernizaciju bolnice, otvaranje novih operacijskih dvorana, informatizaciju i reorganizaciju.

KB Dubrava jedna je od najmodernijih bolnica u Hrvatskoj, s kapacitetom od 700 kreveta i 1.625 zaposlenih, od kojih je 70 posto medicinskog osoblja. Bolnici gravitira oko 250.000 građana Zagreba i Zagrebačke županije.

Pročitajte više