Kći bivše načelnice u Plaškom krivotvorila ispravu o stručnoj spremi

KRIMINALISTIČKI službenici karlovačke Policijske uprave utvrdili su osnovanu sumnju da je Milana Medaković, kći bivše načelnice Općine Plaški Radmile Medaković, počinila kažnjivo djelo krivotvorenja isprave.

U policijskom se priopćenju navodi da je 29-godišnjakinja iz Plaškog u tijeku rada 2002. poslodavcu, plaščanskoj općini, predala "radnu knjižicu iako je znala da je u njoj upis o stečenu VII. stupnju stručne spreme neistinit". U priopćenju se ne navodi identitet osobe, a da je riječ o Milani Medaković, potvrdio je zamjenik općinskog načelnika Borislav Kašljević.

Po njegovim riječima Radmila Medaković je 2002. "zaposlila u Knjižnicu i čitaonicu u Plaškom svoju kći koja je diplomu profesora razredne nastave stekla u Srbiji. Kako je preduvjet da se zaposli na to radno mjesto bio da nostrificira diplomu, za što je trebalo položiti i tri ispita, hrvatski jezik i književnost, povijest i zemljopis, "Milana Medaković se odlučila na krivotvorenje radne knjižice. U tome su joj pomogle još neke osobe koje su mislile kako će ona za koji mjesec steći pravovaljanu diplomu", kaže Kašljević.

Podsjeća javnost da je o tome govorio u više navrata za govornicom karlovačke Županijske skupštine, no kako je ta osoba i dalje obavljala posao ravnatelja Knjižnice i čitaonice, Kašljević je svojedobno iz revolta dao ostavku na vijećnički mandat. Tvrdi da je županijski Ured državne uprave tri puta tražio od Milane Medaković da dostavi radnu knjižicu na uvid, ali je ona to izbjegavala.

Općinsko je vijeće potkraj ljeta raspisalo novi natječaj za ravnatelja Knjižnice i čitaonice, na koji se ponovno javila Milana Medaković i predala kao dokaz o stručnoj spremi krivotvorenu radnu knjižicu.

"Po mojim saznanjima policija istražuje sve u vezi s (ne)zakonitostima bivše načelnice Medaković, pa su tako zatražili i svu dokumentaciju povezanu s Knjižnicom i čitaonicom i utvrdili krivotvorinu", kazao je općinski donačelnik Kašljević.

Pročitajte više