Kerum napao HDZ-ovu vijećnicu Bilač: "Vas je Bog davno podcijenio..."

SPLITSKO Gradsko vijeće danas nastavlja sa svojim radom. Financije su odmah isplivale u prvi plan. Gradonačelnik Kerum misli da represivna porezna politika nije dobra. "Nemoš' ti iz suva drveta vodu iscjedit", slikovito se izrazio.

Financijska katastrofa

Brzo ga je napala HDZ-ova vijećnica Sanja Bilač. "Financijska katastrofa je u blagajni Grada Splita. Koliko Grad ima nenaplaćenih potraživanja prema tvrtkama koje rade u Splitu?", zatražila je odgovor Bilač. 

"Situacija je tolerirajuća i normalna kad je dug nekome pet, šest, 10, 15 posto od iznosa koji je bio. Moje firme su Gradu platile 50 milijuna kuna, par posto duga je preostalo, zadovoljan sam sa mojim firmama koje posluju s Gradom", bio je isprava smiren Kerum. 

"Gradonačelnik bi morao znati kakvo je stanje, hoću točno sva dugovanja, imam podatak da je Koteks Gradu dužan dva milijuna kuna", inzistirala je na odgovoru Bilač. 

"Jel' mogu ja odgovorit", htjela se sa Bilač odmah obračunati sestra Nevenka.

"Ako je Koteks dužan dva milijuna, to je manje od pet posto, beznačajan je to iznos, nije ni bitno...", uvjeravao je Kerum.

"Kako nije bitno?!", nije bilo jasno HDZ-ovoj vijećnici.

"Ovo je promašena legitimacija, ja ću ovo, on ne vodi firme, društvo Kerum nije vlasnik Koteksa, kad postanemo, odgovarat ćemo za obaveze...", upela se šefica Gradskog vijeća objašnjavati. 

"Vi sebi uvijek uzimate pravo da prekinete vijećnika i opomenete ga. Ne ponašajte se sestrinski i zaštitnički, vaš brat je gradonačelnik, odrasla osoba, može sam odgovarati...", odbrusila joj je Bilač. 

"Šta ima veze da je dug pet milijuna?"

"Šta ima veze da je i dug pet milijuna?! Taj dug je pošten, a šta vi znate... Nikad niste podijelili nijednu plaću... Da, da, vi niste u situaciji kao većina svijeta, da živi od svoje plaće, nego politički... ", pustio je paru Kerum.

"Sramotno je reći da pet milijuna nije nikakav dug", ocijenila je Bilač.

Situaciju je pokušala smiriti pročelnica za financije Ljiljana Vučetić, no svojim je odgovorom samo dolila ulje na vatru. "Stanje nije katastrofalno. Uredno izvršavamo obaveze, imamo 360 milijuna kuna dospjelih potraživanja. Naglašavam da je 2008. godine to stanje potraživanja bilo i veće. A Koteks je dužan, mislim, nekih 400 tisuća kuna."

Kerumu milijun više ili manje ne znači previše pa ne čudi što ne zna koliko Koteks duguje. Nakostriješio se kad je čuo da je dug 400 tisuća kuna, a ne dva milijuna kuna.

"Vijećnica laže... Nije dug dva, nega puno manje... To nije korektno. Vas je Bog podcijenio, i to već odavno...", brutalno je izvrijeđao Bilač. 

Pročitajte više