Kerum ne diže spomenik Isusu radi iskupljenja grijeha, već izbora

DOK SE ostali još misle što će upotrijebiti kao glavni adut u kampanji za izbore, Kerum je već daleko ispred drugih. Neće se prvi čovjek HGS-a hvaliti postignućima, jer njih ni nema. U gradskoj blagajni puše propuh, 12 milijuna je ionako završilo preko Elanije u Kerumovom džepu, strateški projekti Grada Splita su oni Kerumovi, poput Zapadne obale pred hotelom Marjan ili infrastrukture podno Periske... Nema tu apsolutno ničega što bi one koji još dvoje privuklo na Kerumovu stranu.

Glavoboljom oporbe do besplatne reklame

Srećom po njega, Kerum ima odličan PR tim, koji zna posao. I zna kako oteti tradicionalno HDZ-ovo biračko tijelo. Zato je splitski gradonačelnik krenuo prvo sa projektom Tuđmanovog spomenika na Rivi. SDP i HNS uhvatili su se za glavu, a glavobolju je osjetio i šef splitskog HDZ-a Duje Marasović, kojem je trebalo dva tjedna da preko usta izvali kako će podržati inicijativu. Problem je, dakako, što se netko drugi sjetio, a ne HDZ. 

Onda je kasno sinoć Kerum sve iznenadio sa Isusom na Marjanu, koji bi trebao biti najveći na svijetu. Veći čak i od onog u Riju.

Dobitna kombinacija: Kerum - Isus - Tuđman

Reakcija će biti očekivana. Veliki Isus još će više naelektrizirati oporbene prvake. Sazivat će konferencije, dijeliti izjave, vjerojatno kazati da je Kerum totalno otkačio. I baš pri tom, svaki put govoreći Kerum - Isus - Tuđman, radit će prvom HGS-ovcu besplatnu reklamu. A upravo to treba Kerumu. Da mu ime postane sinonim. I za Isusa i za Tuđmana. Ne može jednostavnije, i što je najvažnije ništa ne košta! Besplatni marketing, koji "pali" tamo gdje je to najbitnije. Kod najširih narodnih masa koje ne žele pretjerano razmišljati. Ako je Kerum za Isusa i Tuđmana, a kao što vidimo jest, to će biti ime koje će zaokružiti na glasačkom listiću.

Željko Kerum ponovno vodi. Već je na polovici olimpijskog bazena, dok se konkurenti tek spremaju bućnuti u vodu! Možda oporba i HDZ to još ne shvaćaju, ali projekti Tuđman na Rivi i Isus na Marjanu, Kerumova su uvertira za izbore.

Pročitajte više